A legjobbat a legjobbaknak.

Bajnokok Életmód Programja

Bajnokok Életmód Programja

IR és pajzsmirigy alulműködés esettanulmány- Te mit tudsz hasznosítani belőle?

2018. január 11. - Timex

Siklós-Szondi Anikó:”Letelt a 6 hét, 5,5 kg-mal vagyok kevesebb, mint az induló súlyom! Az arcom olyan, mint egy húszévesé, a bőröm szintén! Ezt neked köszönhetem! A heti 3 edzést tartom, érzem, hogy sokkal jobban érzem magam, a kilók peregnek le rólam! NEM MELLESLEG, ízlenek is az ételek, tehát örömmel csinálom és eszem is őket! Már a régi nadrágokból is fel tudok venni egy-kettőt! Jó úton haladok, nem hagyom abba, csinálom rendesen! Április végén megyek vissza az orvosomhoz, vérvétel után, naggggyon kíváncsi vagyok a leletemre. Remélem, hogy ezzel az életmód változtatással nem kell többet IR gyógyszert szednem!”

HOGYAN BEFOLYÁSOLJA EZT A SZERV A TESTSÚLYODAT?

12_ir_es_pajzsmirigy_esettanulmany.pngA pajzsmirigy a nyak alsó részében található szervünk, ha pajzsmirigyed megfelelően működik, a két hormon a véráramba kerül és különböző sejtekbe jutva segíti a tápanyagok energiává fordítását. A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében nehezen felismerhető, jelei az izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet, depresszió, menstruációs zavarok. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Jelentkezhet duzzanat, leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett, és a beteg folyton fázik, hidegintolerancia alakul ki. A testszőrzet megritkul, a memória romlik.

MIVEL JAVÍTHATUNK A HELYZETEN?

A pajzsmirigy alulműködés megfelelő szakorvosi kontroll és kezelés mellett tünetmentesíthető, azaz véglegesen nem gyógyítható betegség. A pajzsmirigyhormon szedése nem segít a testsúlyfölöslegtől való megszabadulásban, viszont az alulműködés rendezésével megjavul az étvágy, így a kezelés során testsúlygyarapodás léphet fel. Ez megfelelő diéta tartásával kerülhető el.

-Szelén: szelént tartalmazó ételek a tonhal, a borjú, a máj, a rákfélék.

-Cink, réz, és vas: gomba, petrezselyemgyökér, és spenót tartalmazza.

-Omega-3 zsírsavak: halolaj, szardínia, lazac, lenmag, marhahús, szójabab, és garnélarák fogyasztásával juthatsz hozzá.

Kókuszolaj: a pajzsmirigy alulműködésben szenvedőknek kifejezetten ajánlják.

De probiotikumokkal és glutaminnal szintén elősegítheted a gyógyulásodat.

MIT KERÜLJ?

Aszpartám, nem erjesztett szója, /tofu, szójatej, szójaszósz, szójabab/, glutén, keresztes virágú virágú zöldségek. A feldolgozott ételek, mint a kukoricapelyhek, felvágottak, előrecsomagolt levesek, az édességek, normál étolaj, olyan dolgok, amiket ideje elfelejtened, mert gyulladásokat okozhatnak a testedben.

ÉS…MIT TANULHATTÁL AZ ESETTANULMÁNYBÓL?

Azt szeretném még egyszer kiemelni, hogy tünetmentesség érhető el, azaz ha bármilyen betegséged van, akkor úgy kell élned, mint egy élsportolónak, azaz 100%-osan tudatos életvitellel.

Mi lesz az eredmény, ha VÉGRE ÉLETMÓDOT VÁLTASZ, és mi lesz, ha nem?
Na, ez a TUDATOS GONDOLKODÁS, FELELŐSSÉGVÁLLALÁS.

Ha TE nem teszel magadért, akkor ki teszi meg helyetted?

Legyetek Bajnokok a mindennapoban!

www.csabibettina.hu

bajnokok_program_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bajnokblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5313565879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása